снимка: АП-ВарнаПродължават опитите да бъде изваден заседналият кораб в Черно море.

...
снимка: АП-ВарнаПродължават опитите да бъде изваден заседналият кораб в Черно море.
Коментари Харесай

Изваждането на заседналия кораб може да се забави заради времето

снимка: АП-Варна

Продължават опитите да бъде изваден заседналият транспортен съд в Черно море. Втори ден товарният транспортен съд, който плава под панамски байрак, остава затънал край местността Яйлата, в северната част на Българското Черноморие. Причините за случилото се към момента се обясняват. Основната версия е човешка неточност, оповестяват от Морска администрация - Варна. Информацията е на Нова тв.

Влошаването на времето обаче може да забави и затрудни избавителната акция. Проблем остават и пробойните по корпуса на плавателния съд. За да може той да бъде изтеглен, се постановат доста деликатни огледи под вода, защото в случай че бъдат подхванати каквито и да било дейности, това може да аргументи съществени вреди. Очаква се водолази да създадат подробен оглед.

От Морска администрация оповестиха, че на борда на кораба има 20 тона гориво, към този момент няма да подхващат дейности по изваждането му. Засега няма разлив на гориво в морето.

Корабът транспортира 2800 тона торове на гранули. Местните са обезпокоени, че в случай че тези субстанции се разпилеят във водата, това може да провокира еко злополука. Няма заплаха и за екипажа, които са 9 турски жители.

/24 часа

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР